NOVOSTI

Memorijalni fudbalski turnir " Dobrinja 1993-2018"

Da Fudbalski klub „Dobrinja“ pamti heroje minulog rata, pokazao je Memorijalni fudbalski turnir u znak sjećanja na 15 poginulih građana i građanki Dobrinje na Bajramskom turniru prije 25 godina.

Memorijalni fudbalski turnir održan je u okviru manifestacije „Novogradski dani 2018“ i okupio je nevjerovatnu cifru od preko 200 mališana. Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, otvorio je ovaj turnir. Delalić se zahvalio djeci, trenerima, ali i roditeljima što su prepoznali značaj ovog datuma, te se u sportskom duhu prisjetili onih koji su se borili za ovo naselje, i ovaj grad. „Igrate u čast onih koji su bili heroji i ja vidim da upravo tako - časno i pošteno i vi danas igrate utakmice“, kazao je Delalić između ostalog.

 

Prisutnim se obratio i Alen Nogo, predsjednik FK „Dobrinja“, te podsjetio građane da je ovo druga godina zaredom kako se na jedan ovakav način prisjećamo naših heroja. Nogo je istakao da je želja uprave FK „Dobrinja“ da djeca i mladi sa područja općine Novi Grad, ali i djeca iz drugih općina, imaju adekvatno mjesto za druženje. „Potrudili smo se dovesti teren u dobro stanje. Ostali su manji infrastrukturni radovi koje smo započeli i nadam se da ćemo ih i završiti kroz akciju Budi dio Dobrinje“, istakao je Nogo.

 

Na Memorijalnom fudbalskom turniru, učestvovalo je 200 mališana, podijeljenih u 16 ekipa. Mališani su se takmičili u dvije kategorije, 2008/09 i 2010/11 godište i mlađa djeca. U prvoj kategoriju najuspješnije ekipe su bile: Bosna Union, SF Centar i NK Vareš. U drugoj, najbolji su bili: SF Centar, FK Olimpik i FK Dobrinja.

 

Dodijeljenje su nagrade najboljim golmanima (Edin Vreto i Anur Spona), kao i najboljim strijelcima (Adin Elezović i Ajnur Karić).

 

FOTO